Italien-pics!

Finally har jag då fixat bilderna från Italien. Här kommer några noga utvalda, tihi. Enjoy!



Folgarida -07

If anything just cannot go wrong, it will anyway

http://www.murphys-laws.com/murphy/murphy-laws.html

När allt går fel - det finns en förklaring. Check this out!

Sommarnostalgi

119846-121

Ge mig sommar, promenader och rosor!

Det är mycket man borde göra

Jaha, och jag borde kanske börja packa upp min resväska? Eller nä, jag borde faktiskt räkna matte. Nä, vad jag verkligen borde göra är att plugga historia. Eller hm, jag borde kanske plugga engelska? Eller gå en promenad? Nä, vet ni vad? Det är fortfarande lov. Jag ska titta på tv! Det är precis vad jag borde göra! Bland alla måsten kan jag kanske, jag understryker, kanske, packa upp min väska.


Och jag som ville ha vår...

Men när jag kommer hem är Skåne alldeles nersnöat. Vad är detta?! Kan inte vädret förstå att det ska vara snö i december, och dags för vår nu?
Anyway, hemma är jag i alla fall. Har haft en alldeles ypperlig skidvecka i Italien - Folgarida. Det var visst inte alls Madonna di Campiglio som vi skulle bo i. Bra information jag får av min fader va?
Här kommer i alla fall redovisning av resan:
Bussresan: Lång, mestadels tråkig, ont i rumpan och fötterna. Tårna blev tjocka som prinskorvar. Såg ganska roligt ut måste jag säga! Sudoku, tidningar, bok och bra musik räddade mig.
Hotellet: Hmm ja vad ska man säga? Helt okej, men aj, vilka sängar! Hade nackspärrefter de första nätterna och dessutom var där iskallt i rummet. Sov med dubbla täcken. Annars funkade det bra. Dock lite trångt... Haha, och gissa om jag blev arg när jag upptäckte att där varken fanns balkong eller duntäcken? Jag som skulle ha nostalgiska flashbacks. En annan liten förargelse var första kvällen när ja äntligen skull få duscha efter bussresan och upptäcker att där inte finns något varmvatten. Hur glad blir man då på en skala? Hehe, sen visade det sig (efter min iskalla dusch) att man bara skulle dra kranen åt andra hållet. Oooops.
Maten: I backen - mums! Massa gott att välja på överallt. Allt från gulaschsoppa till lasagne. Mycket pasta blev det!
På hotellet - gott men annorlunda. En kväll fick jag in en risotto som var grå-lila. Mycket skum, men den var faktiskt god. Vi fick två rätter plus efterrätt varje dag och så frukost då. Smakade som sagt bra för det mesta.
Vädret: Kan det bli bättre? Strålande sol alla dagar utom fredag och lördag. Lämnade ett regnigt Folgarida bakom oss, men med tanke på att vi skulle hem gjorde det detsamma. Men vi har ju som sagt fått mycket sol i veckan ändå och jag har till och med fått lite fräknar.
Skidåkningen: Det var bra backar, men med tanke på vädret blev det mindre och mindre snö för varje dag som gick. I slutet av veckan var det barmark och stenar nästan överallt. Synd om dom ska dit denna veckan. Blir nog ingen bra skidåkning där... Ett annat minus var att det var så mycket folk. Det ledde till uppåkta backar och långa liftköer. Men i stort sett var det bra. 
Staden: Hmm... snarare by. Ganska dött faktiskt. Hade typ en bar där folk hängde. Lite småaffärer här och där och mest hotell. Passar nog barnfamiljer bäst.

Sammanfattning: Det har varit en mysig vecka. Har dock inte hänt så mycket rafflande, men samtidigt har det varit ganska skönt. Mycket skidåkning, mycket sol, mycket sovande, mycket kortspelande, och sen lite after-ski när det bjöds på det. 

VECKANS BÄSTA:  Helt klart solen och skidåkningen. Va ju därför vi var där liksom...
VECKANS SÄMSTA: Tråkig stad och jag missade fettisdagen! (ska ta igen det ikväll)
VECKANS BÄSTA LÅT: Kaiser Cheifs - Ruby ( tittade på tysk MTV hela veckan )
VECKANS SISÅDÄR: Det här med varm choklad. Det är inte jättegott med varm, flytande chokladpudding med grädde. Tacka vet jag den varma chokladen vi gör här hemma!

ITALIEN!

Nu lämnar jag gråa och trista Skåne och beger mig mot Italien. Känns helkonsigt att jag ska åka skidor på söndag. Men kul ska det bli! Ha det bra här hemma.

Tjarå!

To do

Vet ni vad?! Jag är färdig med mitt arbete. Den känslan av att bli av med något som har gett så mycket panik, är underbar! Jag är glaaaaaaaaaaad!




          TO DO INNAN RESAN:

  • Försöka få ner all min packning i en enda resväska
  • Komma ihåg att packa handbagage + laddningssladdar i alla dess fomer
  • Måla naglarna
  • Duscha
  • Noppa ögonbrynen
  • Äta
  • Ringa folk
  • Fixa några schyssta spellistor på poden
  • Städ


Nedräkning

Imorgon, äntligen! Italien nästa!

Yummie!

119846-120
Mmm nu blev alla hjärtans dag lite bättre. Fick den här goda chokladen av mammsen. Ojoj! jag är mätt...

Alla hjärtans dag

Hur deprimerande får det bli? Alla hjärtans dag, och jag har ingen pojkvän att fira med och är nergrävd i läxböcker. Definitivt årets mest deprimerande dag!

Nedräkning

Två dagar kvar till avfärd!

Tisdag

Förkyld och har hur mycket som helst att göra. Hur ska jag hinna och orka? Det är frågan. Därför satte jag i mig en semla innan. Den satt finfint. Perfekt tröst på en grå och trist tisdag.



"Jag orkar inte mer, vill inte vara kvar. Jag längtar efter er...hmm... mitt... underbara lov"

Jag är stolt

..över mig själv idag. För jag är nu uppe, på vår enda sovmorgon, och skriver fucking Europa-arbete.
Sen ska det redovisas franska så fort jag kommer till skolan. Usch, tar det aldrig slut? Wish me luck!

Lördagsbilder

Lördagen bestod av kusindop och sen klassfest med maskeradtema. Här har vi bilder på Aladdin-Elin (och Abou), Mimmie-Vicky och 70-tals-Pilla.



119846-115

Hade en riktigt kul kväll. Bra blandning av allt. Vi har en kul klass helt enkelt, och så himla härligt att alla gick in för utklädningen. Det dök upp allt från cowboys till sjuksköterskor och katter. Very nice!



Dans, snack och.. ja.. sen blev vi trötta!





humhum

119846-110

No comments!

Vad ska jag tycka?

måne


Jag är inte riktigt säker på vad jag tycker om allt som händer i mitt liv just nu. Antingen tycker jag att det är komplicerat eller så tycker jag att det är bra... Jag har inte riktigt bestämt mig än. Mycket av allt som händer är bra, men samtidigt komplicerat. Alltså: bra saker som är komplicerade.
Mitt humör går upp och ner. Igår hade jag panikångest och höll på att börja gråta innan bandyn. I morse ville jag bara lägga kudden över huvudet och aldrig ta bort den igen. Under dagen har jag både varit glad och sur. Upp och ner som en berg -och dalbana. Nu däremot ,är jag megaglad! Shakade loss till Let´s Dance med salsastegen jag lärde mig i onsdags och sen har jag nog fått en liten sockerkick av all glass och allt godis också! Dock, känner jag på mig att mitt humör kommer vara till typ.. imorgon bitti. Då är det åter dags för plugg, och ångesten kommer komma farande som en orkan. Ja som sagt, jag vet inte vad jag ska tycka. Är jag glad? Är jag ledsen? Eller är jag kanske sur? Ärligt talat vet jag inte. Det är komplicerat! Eller är det kanske bra? Ja, jag vet då inte....

Pluggpaus

Efter gårdagens ångestattack över allt jag har att göra, känns det idag lite bättre. Har kommit igång med arbetet nu, vilket känns väldigt skönt. Dock måste jag nog ändå offra min fredagseftermiddag till att fortsätta skriva. Mindre kul... Men nu har jag varit duktig och effektiv i snart en halvtimme så jag tyckte att jag förtjänade en liten paus. Åh vad det ska bli skönt med helg! Och efter helgen är det bara fyra dagar kvar, sen åker vi äntligen till Italien. Är så himla sugen på att åka nu. Ser så underbart härligt när man sitter och kollar på tävlingarna i Åre. Ne, måste nog fortsätta nu. Bara en halvtimme kvar på lektionen. Visserligen har vi en lektion kvar efter det. Meeen, det ska nog överlevas. Sen är det helg. Äntligen! 

Panik

Det är så sjukt typiskt. Även om jag hade bestämt mig för att vara effektiv idag, och har varit det dessutom,  hinner jag inte med vad jag ska. För tillfället har jag panik! Jag har inte börjat skriva på mitt arbete som ska vara inne om mindre än en vecka. Jag har inte börjat skriva på min franskredovisning som ska redovisas om mindre än en vecka. Jag har inte börjat plugga på engelskprovet som är om en vecka. Och inte nog med det, utan efter lovet är det dags för nationellt prov i matte. Jag är körd. Ärlig talat... Åååh, jag orkar inte mer. Dessutom fick vi se vårt nya schema för period tre idag. Återigen slutar vi halv fyra på fredagar. Hur kan man göra så? Jag vill inte gå i skolan längre! 

skoooola

Nu har jag varit jätteduktig och nästan skrivit en halv sida på mitt Europa-arbete. Så nu är jag alltså igång och ska satsa på att vara jätteeffektiv idag. Min kommande vecka lär nämligen inte bli nådig.. Tisdag - franskredovisning, onsdag - Europa-arbete inlämning, torsdag - engelskprov. Det blir en kul helg med andra ord. Hmmm.. eller inte...  
Nä back to work. Eller fan, nu är det visst dags för engelska. Yes, bara två timmar kvar! Hm.. sen ska jag hem och fixa skidorna, städa på mitt rum, fortsätta vara effektiv med arbetet, träna och fixa fram maskeradkläder till lördag. Ojojoj.. nu blev jag alldeles matt. Har way to much att göra!


Spydde jag på någon?

Haha, det var nog huvudrepliken i "Linas kvällsbok" som vi såg ikväll. Puh, vilken film. Massa spyor och massa pinsamma händelser. Hade det inte varit för att vi satt på en bio hade jag nog inte klarat av att se mer.. Jag tyckte så synd om tjejen! Men ja, det är ju en film att se om man vill ha sig några härliga skratt. Dock inte den bästa jag har sett...

Anyway, mycket trevlig onsdag! Knappt någon skola alls... Började dagen med en timmes salsalektion. 1,2,3,bom,5,6,7,bom. Sen hade vi lite halvt lektion ( "jobbade" med arbeten) fram till klockan två, och sen visades det film. Pulp Fiction. Sen stack ju då jag och Vicky och Pilla in till stan för lite shopping, mat och bio. Med mig hem i shoppingkassarna fick jag en grå t-shirt och en svart luvtröja som jag misstänker kommer användas flitigt. Nu saknar jag bara en svart kofta. Kruxet är pengarna.. Dom bara försvinner. Varför är det så? Humhumhum...

Vix, Eileen och Al

Nu är jag så fruktansvärt trött på vintern. Jag trodde att våren var på väg, men idag har det snöat igen. Visserligen har det inte lagt sig, och det är jag väldigt glad för!
Därför bjuder jag på en solig bild på Vicky, mig och Alle. Det är sånt här väder jag vill ha! Eller okej, hade inte skadat med några grader varmare.

vix, els, als



Har ni förresten provat på Poesibingo någon gång? Det fick vi göra idag med tanke på kulturveckan som pågår på skolan. Det var en...hm... intressant upplevelse. Det var i och för sig väldigt välkomnat eftersom vi slapp halva historian och halva matten. Dessutom gjorde killen som höll i det, saken mycket roligare. Flummigare människa får man leta efter! Dock fick jag aldrig bingo. Jag som var så sugen på priserna... Jag menar, vem vill inte ha en hammare? Eller en cocosnöt liksom?
Nä, kulturveckor är trevliga helt enkelt. Speciellt när onsdagens naturkunskap, europakunskap och spanska blir utbytt mot salsa-dansande och Pulp Ficiton. Dessutom ska jag, Pilla och Vicky in till stan och käka och gå på bio efter skolan. Trevlig dag imorgon med andra ord!


By the way, jag är SÅHÄÄÄÄÄÄÄÄR sugen på att åka skidor. Bara..hm..8 dagar kvar. Sen bär det av!

Banane!

nanen

Min Banan är skadad, vilket innebär vila i minst sex veckor. Usch vad tråkigt! Kommer sakna ridningen sjukt mycket samtidigt som det kan bli skönt att hinna med andra saker. Ska i alla fall ner och hälsa på honom. måste ju få lite stallukt i näsan :)

Tips för långtråkiga kvällar

cranium

Cranium
Spel för minst 4 personer. Blandning mellan andra populära spel. Riktigt roligt!


Har precis spelat med pappa, bror och Elisabeth. Killarna mot tjejerna. Gissa vem som leder?! Yeah, vi äger!
Nu är det Melodifestivalen som gäller. Bye!

I like slappekvällar

Man behöver verkligen kvällar med total avslappning. Därför satt gårdagen perfekt. Pizza, chokladbollar, filmmaraton, polare. Härligt! Min kebabpizza var nog det största och mest onyttiga jag har ätit på länge. Men gott var det! Filmerna blev "Take the lead", "When a stranger calls" och "Djävulen bär prada". Dock somnade jag precis i början av sista filmen, så jag vet inte riktigt vad som hände där. Men dom andra två var bra. I alla fall dansfilmen.. When a stranger calls, va lite skum. Asläskig och från och med nu kommer jag aldrig mer våga vara barnvakt! (Inte för att jag är det jätteofta, men ändå..) I alla fall, tack för en trevligt kväll flicks!


Idag har jag köpt skidhjälm och lite andra skistuff, which means att det snart är dags. Bara två veckor kvar! Guuud vad jag längtar!

Vid brist på pluggmotivation...

...tar man bilder. Så det var vad vi underhöll oss med i biblioteket istället för att plugga.


Pilla och Elin leker Charlie´s angels... Eller?


Okej då, lite koncentration emellanåt...


... men såhär kul var det...


Vi tar en närbild istället!

RSS 2.0