Finally lov

Nu är det lov. Äntligen! Har firat med en lång promenad på stranden och sen en riktigt slappekväll med film och godis. Gjorde lite roliga upptäckter på min promenad också. Det har börjat komma knoppar på träden. Såg till och med ett träd som blommade. Hur mycket vår är inte det? Sen såg jag en mindre vårig sak. I ett hus hade dom sånna julblommor i fönsterna. Julstjärnor, heter dom så? I alla fall, har man inte sånna i typ december? Visst, dom är fina och så. Men... nu?!

Aja, lov it is. Kom precis lägligt. Jag behöver vila upp mig, och det är precis vad jag ska göra denna veckan!

Natti!

Sean Paul - Temperature

Jag ångrade mig. Dagens låt är: Sean Paul  - Temperature

Sjukt svängig. Livar upp europapluggande rejält!


Europa för hela slanten

Åh, dumma europakunskap.  Har prov imorgon. På typ femtielva sidor. Blä, jag orkar inte. Även om jag har kommit fram till att det är väldigt intressant och aktuellt är det inte ett dugg kul att plugga till prov. Hellre ligga framför tvn, och njuta av att det snart är lov. Vissa (host vicky och pernilla host) lämnar mig för Kina och Kanarieöarna nu på lovet, dom korvarna. Inte ett dugg avundsjuk.... Själv ska jag baaara chilla. Och sola! För solen ska skina nästa vecka också. Det har jag bestämt, så det så! Men men, jag får väl återgå till transaktionsanalyser och subsidiaritetsprincipen och allt vad det är, men en sak är säkert - jag längtar till helg och lov! 


Dagens låt: Counting Crows - Mr. Jones


Humöret är på topp!

Även om jag har massa plugg att ägna mig åt, är jag jätteglad. För solen skiner även idag, jag har sprungit på stranden, och jag känner mig inte ett dugg stressad. Trots att jag kanske borde... Dessutom är det snart lov. Two more days to go. Det är inte mycket det. Åh, jag längtar!

   

Äntligen sol!

Strålande sol, solglasögon, smoothie, musik  - Det är vad jag har ägnat mig åt de två senaste timmarna. NICE!


Hoppsan

Ja visst ja, idag ska man ställa om klockan ja. Det kom mamma och jag på idag. Lite för sent... Plötslgit blev det bråttom! Mat som skulle lagas, hästar som skulle ha mat, bord som skulle dukas, hundar som skulle ut. Puh!

Oh fuck it. I´m gonna have a party!

Dagen har sett ut ungefär såhär: Vaknade ganska tidigt av att solen sken. Väldigt trevligt, även om jag hade velat sova längre... Gick i alla fall upp och stack iväg till stallet. Stackars lilla Bananen har fortfarande ont i benet...
När jag kom hem igen var det dags att sätta igång med städning inför släktkalaset som ska hållas imorgon. Nu är ovanvåningen skinande ren, så det så.
Efter lunch drog mamma och jag in till Malmö för att gå och kolla på Appassionata. Det var kul. Dock lite mycket "cirkus" och människor. Skulle varit mer häst. Det var ju ändå en hästshow liksom. Jag bryr mig inte riktigt om en cowboy som slänger lasso hit och dit...Anyway, hem bar det sen i alla fall. Åt kvällsmat och nu sitter jag här. 
Intressant att veta va?!

Dagens gärning: Jag vattnade mina blommor. Tyckte dom började se lite hängiga ut, dvs bruna.. Jag lider med dom blommorna som ska bo med mig när jag flyttar hemifrån!
Dagens händelse: Ja, det var nog Appassionata. Något annat spännande har det inte hänt idag.
Dagens vårtecken: Visserligen gårdagens, men den får vara med idag ändå. Har sett årets första humla!
Dagens härliga: Sol, sol, sol och vaaaaarmt. Äntligen vår!
Dagens låt: Nada Surf - Blankest Year  "Oh fuck it. I´m gonna have a party!"
Dagens mums: Kladdekakssmet. Yummie!
 

Boxning

Ooooh mina armar darrar ända ut i fingertopparna. Det är resultatet av dagens hälsodag. Först fick vi prova på BodyCombat, sen föreläsning om stress (hemskt hur mycket jag kände igen mig...) och sen fick vi även prova boxning. Så sjukt kul, och så sjukt jobbigt! Som sagt, mina armar darrar... Men, hade jag haft mer tid hade jag definitivt börjat på boxning. Tips, tips, tips: Prova!

Dagen i kort

Dagens dumma: Det har snöat! Väldigt bra tajming eftersom jag stod och valde mellan vår- och vinterjacka i morse, och tog vårjackan... Det var kallt! Vart tog våren vägen?
Dagens roliga: Femtielva skrattattacker och Fader Abraham-sånger.
Dagens lektion: Psykologin. Snackade om försvarsmekanismer och plötsligt förstår jag mig själv mycket bättre, haha.
Dagens sköna: Tupplur i bibliotekssofforna. Börjar bli en vana nu.
Dagens humör: Megaskrattig!
Dagens ord: Infiltrera
Dagens låt: Simple Plan - Untitled

Mad world

http://www.youtube.com/watch?v=iiHZ73LskaM

Ett gott skratt förlänger livet. Så det så!

Mitt humör går verkligen inte att lita på för tillfället. Igår var jag till exempel jättenere när jag kom till skolan, och sen under lunchen sprutade tårarna. Inte för att jag var ledsen, utan för att mina kompisar är så fruktansvärt roliga. Jag höll seriöst på att dö. Tur att jag har schyssta polare som kan springa och hämta servetter åt mig när sminket börjar ta stryk. Då blev i alla fall humöret plötsligt på topp igen. Idag har det varit likadant, både skrattanfall och depp. Vet inte vad det beror på. Kan det ta och bestämma sig kanske?!
Kan tänka mig att det var ungefär såhär jag såg ut igår. Som sagt, mina kompisar har en tendens att locka fram sånt beteende...

gr?t eller skratt? 
Skratt eller gråt? Båda ;)

 Dagens konversation
Alle: Jag behöver verkligen gå på toa!
Jag: Igen?!
Alle funderar
Alle: Hm.. Nä, det är sant. Då behöver jag nog inte det...


Dagens

Dagens mysiga: Två powernaps i skolbibliotekets soffor
Dagens lättnad: Veckan är över.. Alla arbeten, allt, är färdigt!
Dagens låt: Regina Spektor - Samson
Dagens duktiga: Presentköp på stan och städning
Dagens hår: Lockigt. Eller ja, vågigt... Anyway, me like!
Dagens väder: Sol, sol, sol. Underbara vår!
Dagens jobbiga: Vårt tre timmars hål, även om den resulterade i effektivt arbetsskrivande, mat och sömn.

Music maestro

Tänkte bjuda på lite musiktips. Detta är bästa låtarna just nu enligt mig.

Regina Spektor - Samson
Van McCoy - The Hustle
- ska vi ta några heta danssteg Vixan?
Akcent - Kylie  - Paaaarty, party!
Salem Al Fakir - Good song
Holly Dolly - Dolly song -
Det går inte att bli annat än glad!
Linkin Park - Place for my head - Grym arglåt. Fast, den funkar ju till annat också såklart. Tack för den Oskar ;)
The Coral - Dreaming of you  - Minnen och bästa vårlåten, right Al?
R. Kelly - The World´s greatest
Salem Al Fakir - It´s true
Kaiser Chiefs - Ruby

Min vanliga tur...

Åååh, nu är jag arg! Tydligen finns bara den conversemodellen jag vill ha i Stockholm och Sölvesborg. Var va jag i helgen? Just det. I Stockholm! Hittade jag några beiga converse? Just det. Nej! Fanfanfan... Jag vill ha dom! Jättemycket. Grrrrr..

Here comes the sun

Det vackra vårvädret får mig verkligen att längta ut. Det finns inget värre än att sitta inne på lektion eller med plugg när solen skiner utanför. Men samtidigt blir det lättare att utföra alla dessa jobbiga saker när det är fint väder. Jag blir så glad och pigg att ingenting känns omöjligt. Dagens sollängtan resulterade i en springtur och en promenad ner till stallet. Dock finns det även några besvikelser idag. Min smoothie som jag har längtat efter hela dagen, blev inte alls lika god som jag hade hoppats. Och inte nog med det, under mitt telefonsamtal med Pernilla lyckades jag dessutom välta ut hälften av den. Grrrr... En annan liten besvikelse är att jag inte har hunnit plugga så mycket som jag hade velat. Hm, kanske dags att sätta igång nu då? Jaaa, men först ska jag bjuda på lite härliga solbilder.

       




Dagens vårlåt:
The Coral - Dreaming of you

Idag

Dagens planer: 

  • Spanska om..hm.. 20 minuter
  • Hem
  • Springa
  • Dricka en smoothie och testa kiwi som ny smak
  • Promenera bort till stallet och ta hand om  sjuklingen
  • Äta
  • Plugga
  • Titta på Lost
  • Sova

Ja just det, sen måste jag byta färg på naglarna. För tillfället är några helröda, andra röda på vissa delar och andra har ingen färg alls. Så det kan få joina Lost-punkten. Det får helt enkelt bli pausunderhållning.


Stockholm!

Dags att berätta lite om min Stockholmshelg :) Kom dit i fredags och blev hämtade av dom vi skulle bo hos. På kvällen var vi och såg genrepet för melodifestiavlen. Riktigt kul. Hela Globen var full trots att det bara var genrep. Häftigt! Och jag fick anvädning för mina guldpumps också. Folk kollade lite konstigt på mig när vi gick på stan innan. Inte direkt några shoppingskor. Men jag menar, om man inte använder guldskor på Melodifestivalen, när ska man då använda dom?
Anyway, på lördagen bar det av in till Stockholm för lite shopping. Som sagt stod beiga converse högst på listan. men tror ni jag hittade några? Nope... Så nu är frågan: Ska jag köpa vita, svarta eller inga alls?
Istället för converse blev det annan shopping. Med hem i kassarna blev det en svart top från Indiska och en vårjacka från Bikbok. dock är jag osäker på jackan... Den kanske inte får stanna. Humhumhum
På kvällen blev det en mysig tvkväll med jättegod mat och sen kollade vi självklart på den riktiga Melodifetsivalen. Helt rätt vinnare, även om jag måste erkänna att jag faktiskt röstade på Måns...
Söndag, dags att åka hem. Fast vi hann med lite shopping till och även en runda på gamla stan. Har varit en himla mysig helg i alla fall. Men alltså, tyvärr måste jag erkänna att stockholm nog är lite mycket för lilla mig. Så mycket folk och så stor. Jag blev alldeles snurrig, haha!

Snus?

Nyss hittade jag ett lite underligt fynd i min väska. Längst ner under alla läxböcker låg nämligen en snusprilla. Ehm...jaha... och den har kommit dit hur? För er som undrar, ja, den var oanvänd. Puh!

Nu är jag i alla fall packad och klar. Eller nä, packad är jag inte. Men jag har packat! Sitter för tillfället och väntar på att mina nymålade röda naglar ska torka så att jag kan måla på ett nytt lager och sen gå och lägga mig. Himla trött.
Imorgon bär det alltså av till Stockholm. På schemat står främst Melodifestival och shopping. Wiiie. Ska bli himla trevligt. Ha det bra här hemma!
Puss


Dansa, dansa, rör på hela kroppen

Ibland kan bara en kort stund av dagen liva upp humöret rejält. Till exempel vår promenad till bussen idag. Jag var astrött och lite småtjurig när vi lämnade skolan. Vi hade alla ipods i öronen och var allmänt osociala. Men helt plötsligt kom vi fram till att det skulle se ganska roligt om vi allihopa dansade till varsin låt. Och det gick ju bara inte låta bli att testa. Så där hoppade vi runt. Jag och Pernilla headbangade till två något mer..hm..rockiga låtar medan Alle och Vicky studsade som värsta studsbollarna. Det såg så fruktansvärt roligt ut, och vi skrattade som galningar hela vägen till bussen. Puh säger jag bara! Det hela kan även ha berott på en något för liten dos av sömn...

image132

Me and my mups

Fritiden jag inte har...

http://www.youtube.com/watch?v=qsq3nguSLqE

http://www.youtube.com/watch?v=BgoOihBb78w

http://video.google.com/videoplay?docid=4269257853306529792&pr=goog-sl


Folk har helt enkelt för mycket fritid...

Att plugga eller inte plugga? Det är frågan

Alltså, det här med att skriva arbeten. Jag är verkligen inget bra på det! Skriver två meningar, och sen sitter jag och kollar ut genom fönstret i en kvart. Sen skriver jag två meningar till och sen fastnar jag i andra tankar igen. Det är verkligen inte konsigt att jag blir så stressad som jag blir. Jag menar, hade jag bara varit effektiv när jag väl skriver hade jag ju varit färdig för längesen. Okej, jag ska skärpa mig. Nu jäklar ska det skrivas! Bara det att det finns så himla mycket annat trevligt att tänka på...

Skolan

Nu sitter jag i skolan. Har historia och ska skriva mitt arbete. Visserligen är det framflyttat några dagar. Igen... Men jag ska ändå satsa på att lämna det denna veckan. Annars kommer nästa vecka bli ett heelvete. Allt är flyttat dit istället. Men men, jag är glad ändå. För snart är det vår och snart ska jag till Stockholm. För tillfället är allt bra med andra ord. Och det gör mig glad. De räcker ju som sagt att börja oroa sig fem minuter innan ;)

Kvällens låt

Magnus Tingsek - World Of It´s Own


Oh, how I love to be around this particular place I found
No stress at all would waste our time
Nobody's letting anybody down, it's a world of it's own in here
We get to do what we decide to

VÅR

Idag har det varit riktig vår. Strålande sol och riktigt varmt. Tog en långpromenad med mamma och hunden innan idag, och sen satte vi oss i trädgården med varsin smoothie och solade. Ojojoj vad det får mig att längta efter riktig vår och sommar. Höll sig tyvärr inte så länge idag. Kom en massa dimma nu på eftermiddagen, så jag fick ge upp mitt solande för pluggningen. Trist men sant. Men jag har i alla fall lyckats få en hel del gjort. Känns bra. Nu ska jag gå och duscha, och sen ska jag se om jag orkar plugga lite till. Chansen är mycket, mycket liten...

Converse-återfall

Idag har alla mina kära polare varit i stan och shoppat. Och jag är avundsjuk för jag är jätteshoppingsugen! Men jag har varit i stallet och tagit hand om sjuklingen istället. Banane har fortfarande inte blivit frisk... Inte varit där på länge nu i alla fall så det var mysigt. Men back to shopping. Högst på handlingslistan just nu står Converse. Jag har fått återfall. Så sjukt snyggt! Både på killar och tjejer. I rätt färg och till rätt kläder det vill säga. Jag har ännu bara ett par, men så fort jag får lite mer pengar ska det inhandlas ett par nya. Låga och beiga. Problemet är att jag tror att det inte finns beiga i Malmö... Men nästa helg bär det av till huvudstaden. Då jäklar!

converse


image130

RSS 2.0