Apa i bur

Just nu står det två polacker utanför vårt fönster och putsar för fullt. Jag känner mig lite som en apa i bur.

Tur att jag inte kom ut från duschen precis eller något sånt där dumt. Nu fick dom bara lite TopModel underhållning från tv medan de putsade. Säkert mycket uppskattat :)

Freeeedag

Fredag idag då. Jag ska snart ner på stan och gå på hälsningsgille. Förmodligen ska jag alltså bestämma mig för vilken nation det blir. Lyckades aldrig bestämma mig för detta i onsdags. Jag lyckades för övrigt inte med så många av mina mål den dagen. Det var bara pluggandet jag faktiskt lyckades göra. Menmen.. Nu ska jag gå och diska lite och sen börja dra mig neråt. Ska träffa två trevliga tjejer från kursen också:)

Ikväll får vi se vad som händer. Hade varit kul att hitta på något. Även om det är mysigt att sitta hemma och kolla på Let´s dance och kränga massa godis, är det kul att komma ut och träffa lite folk också.

Imorgon drar jag och Oskar ner till Falsterbo. Ska bli himla mysigt att träffa familjen, katterna och hunden igen. Men jag kommer nog sakna Fiolvägen lite. Börjar trivas riktigt bra här :)

Nä, diska var det....

Ha en bra helg!

Dagens mål

Det här är mina mål för dagen:

* Bestämma mig för vilken nation jag ska gå med i
* Ta reda på var jag kan få tag på resten av alla böcker jag behöver
* Ta reda på vad ett träningskort kostar, och planera när jag ska åka och köpa det
* Plugga, plugga, plugga!


Ha en bra dag :)



Mysdag!

Idag har jag haft världens mysigaste dag. Började morgonen med en promenad, och tog sedan en lång härlig frukost. Vid lunch cyklade jag ner till stan och mötte upp Malin. Vi tog oss till fiket "Gräddhyllan" och blev kvar där i några timmar. Efter det cyklade vi upp hit till lägenheten och lagade tillsammans med Oskar en mumsig middag bestående av klyftpotatis, kotletter och bearnaisesås. Som sagt, mums!
Nu sitter jag här och smaskar på det sista av inflyttningspresenten. En jättestor godispåse. (Usch, fy på mig vad onyttig jag har blivit!) För övrigt längtar jag till imorgon kväll. Då kommer vår TV-bänk. Sista biten i pusslet. Ska bli skönt att äntligen få lite ordning här.

Just nu är jag på lite dåligt humör. Kommer dock inte ihåg hur det började, men det blev inte bättre av att jag gjorde världens vurpa här på golvet innan. Det var halt...

En morgonpromenad



Byggarbetsplats åt ena hållet...



En bild på omgivningen. Gillar den här delen av Lund mer och mer. Himla mysig.



Hittade hästar. Blev överlycklig. Nu kan jag gå dit och klappa lite när jag får abstinensbesvär.



När jag kom hem hade byggarbetarna satt plast för hela fönstret. Tror att de skulle måla...


Nu ska jag duscha och göra mig iordning för att sedan cykla ner till stan och träffa Malin. Ska bli jättemysigt med en fika och lite skvaller :)
Jajaaaaa... Jag ska plugga lite också... Försöka... Borde...

Bild från Lund

Haha! Jag kom på vad jag kan visa er. Vårt sjukt snygga duschdraperi.



Är det inte snyggt? :)

Helg i Lund

Nu är det fredag, och vår första riktiga helg i Lund. Det har varit en väldigt spännande vecka. Jag har varit på mina första föreläsningar, seminarier och jag har försökt lära mig att hitta i Lund. Än så länge går det sådär, men jag har i alla fall hittat dit jag ska i tid, trots diverse omvägar.
Det har önskats bilder på lägenheten, och det kommer jag lovar. Här har varit kaos nu ett tag, men vi börjar komma i ordning och imorgon vankas det en tur till Ikea. Dessutom har det varit helt trist väder, och det är inte kul att visa er Lund från den gråa sidan. Så, så snart här blir lite mer ordning och bättre väder så ska ni få se hur vi har det här på Fiolvägen :)

Såhär långt verkar rättssociologi verkligen vara ett ämne för mig. Precis den delen av juridiken som jag är intresserad av. Samhället. Jag ser fram emot att se vart nästa föreläsning tar oss. Det verkar finnas mycket trevliga människor också, så jag tror att det blir ett väldigt spännande halvår.

Lite oro

Jag har kommit på att jag inte är så bra på förändringar. Jag tycker det är spännande och jätteroligt precis i början, men sen när jag landar lite och inser att det aldrig kommer att bli som förut, blir jag jättedeppig. Jag oroar mig så mycket över hur allt ska bli och hur jag ska klara mig.
Just nu är det plugget som känns lite läskigt. Det är så svårt innan man vet hur allt fungerar. Men som Oskar sa igår, så klarar ju alla andra det, så varför skulle inte jag...
Men jag vet samtidigt att jag alltid reagerar såhär i nya situationer. Så om några veckor eller två har jag nog lugnat ner mig. Nu behövde jag bara skriva av mig lite.

Nu ska jag lägga mig o läsa lite i boken, som vi fick igår, och sen vid ett ska jag ge mig av mot den första föreläsningen i rättssociologi.

Hej på er!

På plats i Lund

Nu är vi i full gång med att bo in oss i vår nya lilla lägenhet i Lund. Jag har mest pekat och dirigerat från sängen eller soffan, eftersom febern inte har velat ge med sig förrän idag. Nu är det bara förkylning och jädrans massa ont i halsen kvar.
Än är vår lilla lägenhet full med lådor, men jag ser framför hur fint det kommer bli. Vi har en jättemysig utsikt mot en liten sjö/damm/pöl där folk har varit ute och åkt skridskor hela helgen. På andra håller är det fortfarande byggarbetsplats, men det står vi ut med :)

Idag har vi inhandlat en dammsugare, och den är supersöt! En grå liten sak. Jag kommer älska att dammsuga hädanefter. Och en sak till har jag lärt mig älska. Klaffbord. Så jäkla smidiga!

Nä, nu ska jag gå och joina min pojkvän i sängen. Vi är båda lite småkrassliga och behöver sova. Imorgon kommer fader på besök och vi ska även försöka cykla en runda, och se så att jag hittar dit jag ska på måndag. Då är det dags för plugg... Huh, läskigt.

Natti natti på er!

Förresten...

Jag glömde att jag skulle tipsa om en sak också. Här har Oskar publicerat en text om hur man ska agera när man är först på plats vid en olycka. Sjukt bra information, för jag menar, det finns ju en stor risk att detta kommer hända någon gång i livet.

Onsdag och fortfarande sjuk

Jag är lite arg faktiskt. Skrev ett inlägg igår, och det har fortfarande inte postats. Inte för att det var något speciellt vettigt inlägg, men ändå...
Sen är jag lite arg på min sjukdom också. Idag har jag inte lika mycket feber, men istället har jag blivit grymt förkyld. Skulle ha kört till Lund i eftermiddag men jag kan inte bestämma mig för hur jag ska göra. Är lite orolig över att köra bil när jag inte mår helt okej. Det är tydligen många som är sjuka nu, så det är väl någon sorts influensa som går. Och det brukar ju sitta i några dagar tyvärr. Men jag vill ju till min pojkvän... Jag vill kramas och bli ompysslad.


Vet ni vad jag har hört de senaste morgnarna förresten? Fågelsång! Fåglarna har börjat sjunga på morgnarna. Våren är påväg!


Tisdag

Idag mår jag lite bättre. Inte alls lika mycket feber, och att jag börjar bli sugen på mat och godis tar jag som ett bra tecken. Nu ska jag försöka laga mig lite lunch. Eller okej... värma rester... Sen ska jag börja med packningen.

Hur mår ni idag då?

Måndag

Fortfarande sjuk, men nu, en ipren senare, mår jag helt okej. Har legat och latat mig i soffan hela dagen. Gått från iskall till svettig, ont i ryggen, ont i huvudet. I matväg har jag lyckats få i mig lite makaroner med ketchup.
Igår skrev jag att jag alltid lyckas bli sjuk vid fel tillfälle, men det slog mig idag att jag hellre är sjuk nu än till helgen då det vankas flytt eller nästa vecka när jag börjar plugga. Man får vara glad för det lilla...


För övrigt vill jag gärna att det ska bli vår snart. Jag längtar efter att få använda mina converse och min tunna jacka. Slippa mössa och vantar.







Titta vad härligt med sol, strand och färger!

Sjukling

Jag har gått och blivit sjuk. Så jäkla typsikt.

Nu ligger jag här i soffan och har kollat på Stjärnorna på slottet med mamma. Oskar var tvungen att dra vidare till Lund för att påbörja sin packning. Vi flyttar ju på fredag. Tanken var att jag skulle hänga med och hjälpa till några dagar. Men som sagt, nu ligger jag här med feber och hosta. Jag hoppas verkligen att jag piggnar till snart.

Jag har konstaterat en sak. Visst blir man alltid sjuk när man minst vill? Jag lyckas alltid och det stör mig...

Er chans att bestämma

Nu behöver jag hjälp. Av er som läser. Jag vill veta vad ni vill läsa här i bloggen. Vill ni ser mer av något? Vill ni att jag ska skriva om något speciellt? Så shoot, nu har ni er chans :)

En ny väska

Några dagar innan jul, såg jag en väska på Indiska. Kärlek vid första ögonkastet. Hoppades på den i julklapp, men icke. Men det kanske blir rea på den senare?
Häromdagen var vi i Danmark, och då fanns den där, men jag tyckte att det var dumt att köpa den i danska pengar. Hade ju liksom blivit onödigt dyrt. Så jag åkte tillbaka till Sverige, och hoppades på att hitta den här. Letade igenom två Indiska-affärer i Lund, men där var de slut. Suck... Men idag, finally, hittade jag den i Malmö. Dock inte på rea, men den är värd pengarna. Äntligen min!




Nice huh?


Minnen från 2008

Detta är händelser jag alltid kommer att minnas från år 2008:

  1. Alla resor - Österrike, Frankrike, Grekland.
  2. Studenten - Det var en helt galen dag. Hade gärna levt om den många gånger.
  3. Jordbävningen - Det var en kul upplevelse. Det är inte varje dag hela huset skakar...
  4. Jobb-tiden - Det blev några väldigt annorlunda månader, som gav mig helt nya erfarenheter.
Det är rätt sjukt vad mycket man hinner med på ett år egentligen. Jag har svårt att tänka mig att vår Österrike-resa bara var ett år sedan. Och jag har hunnit med en student, en hel sommar fylld av jobb, sol och bad. Många mysiga stunder med Oskar, familj och vänner.
När det är ett nytt år blir jag alltid lika nyfiken. Vad kommer jag att sitta här och skriva när det nyss har blivit år 2010. Vad var det som hände år 2009? Och jag undrar... undrar vad som kommer att hända.


Mitt 2009

Det här är var 2009 kommer att bjuda på:

  • En flytt till Lund. Jag och Oskar blir sambos.
  • Jag kommer att bli Lunda-student.
  • En vår och sommar med mycket inplanerat. London-resa, husvagnssemester, kanotpaddling och mycket, mycket mer. Hoppas att vi hinner med allt vi vill göra :)
  • Jag har även lovat mig själv att fortsätta träna nu även om jag flyttar, och jag ska låta bli att falla i snabbmatsfällan.
Det blir verkligen ett förändringarnas år, och det ska bli spännande att se vad det bjuder på.

Hej igen!

Hej allihopa! Nu är jag tillbaka. God fortsättning. Jag har haft en jättehärlig jul och nyår. Vi har lyckats åka runt och träffa alla vi vill samtidigt som vi har haft det väldigt lugnt och skönt.
Tyvärr blev det inga bilder som jag lovade, för den jäkla kameran var sönder, och nu tar det tre veckor tills jag får en ny. Suck...

Nu är vi alltså inne på 2009, och som det ser ut blir det ett år med en massa förändringar. Jag ser verkligen fram emot det samtidigt som det skrämmer mig lite. Men jag ska försöka låta bli att tänka på det så mycket. Jag vet att det kommer bli bra tillslut :)

Hur har ni haft det i jul?

RSS 2.0