Måndag

Nu har jag precis kommit hem från Falsterbo. Det blev till att gå upp tidigt för ett besök hos tandläkaren och sen en bussresa tillbaka till Lund.
Dumma tandläkare säger jag bara...( by the way liksom)

Har haft en mysig helg, värsta vår- och sommarkänslorna. Igår satt vi ute i bara tröjorna och fikade tårtrester från lördagens kalas. Sjukt nice, och det fick mig att längta ännu, ännu mer tills värmen kommer på riktigt!
Jag har en himla massa träningsvärk idag också, för igår hängde jag med mammi på combat. Aaah, härligt att vara tillbaka.


Idag börjar delkurs tre, så klockan två ska jag iväg på introduktionsmöte, men först ska jag lägga mig i soffan och läsa lite.

Ha en bra dag!


Lördag

Jajemen, idag är jag uppe tidigt. Högskoleprovet väntar.

Är ganska avundsjuk på Oskar som ligger kvar och snusar i sängen. Va lite jobbigt att komma upp måste jag säga. Längtar sjukt mycket till ikväll... Då är det över och vi kan slappa hemma i Falsterbo några dagar. Nä, nu måste jag gå o göra mig i ordning.

Ha en bra helg och wish me luck.

Fredag

Gaaah, huvudvärk och massor kvar att skriva.

Torsdag

Detta är nog den svåraste uppgiften hittills måste jag säga. Sitter och skriver och skriver och skriver men jag kommer inte fram till något. Jag vet inte ens vad jag ska komma fram till. Suck...

Va tvungen att avreagera mig lite bara.

Jag längtar till lördagkväll. Då är uppgiften inlämnad och jag har skrivit högskoleprovet.



Onsdag

Idag mår jag bättre vilket är väldigt skönt, för jag var inte alls sugen på att bli sjuk. Planerar att plugga lite nu på förmiddagen och sen ska jag ta en promenad eftersom det är jättehärligt väder idag.

Ser dock inte riktigt fram emot att skriva uppgiften... Är fortfarande lite förvirrad över vad det är vi ska göra. Men men, dags att ta tag i det!

Hare bra!

Nappar!





I Skanör finns det ett skoträd.
I Lund har vi ett nappträd.

Sjuk?

Jag har gått i valet och kvalet hela dagen. Träna eller inte träna?! Vaknade med igentäppt näsa och huvudvärk. Hade dock bestämt mig för att gå ändå eftersom jag var rädd att min kropp och mitt huvud gav mig en chans att slippa träna. Men det var nog tur att jag lät bli tillslut ändå. Sitter här o fryser o suckar över mitt dunkade huvud. Hej förkylning säger jag bara.

Hoppas att både jag och mamma blir friska till helgen så att jag följa med henne på combat när vi är nere i Falsterbo o häslar på. Saaaaknar Formtoppen. Har ännu inte hittat något pass här i Lund som passar mig riktigt, o dessutom tränar jag oftast ensam vilket är jätte, jätte, jättetråkigt.

Så ja, lite träningsångest har jag allt...

Baka, baka lite kaka

Idag blev jag lite trött på att sitta och plugga. Så jag bakade en kaka.



Den blev mums! (Även om den ser ut som en falukorv på bilden...)

Vanlig sockerkakssmet och lite filmjöl för att göra den lite saftigare (mammas tips :)) och lite chokladbitar bara för att jag är en sån chokladälskare.



Imorgon åker vi för att hälsa på Oskars föräldrar, så då slipper ni mig i några dagar, haha. Hoppas att ni alla får en härlig helg!

Vår-cravings

Är det bara jag som blir galet shoppingsugen på våren? Gah, jag vill handla jättemycket saker. En massa vårfint :) Men det känns lite sådär att använda upp de lånade pengarna på shopping... Men som tur är har jag fortfarande lite presentkort kvar sen födelsedagen. Jag tror att jag måste ta mig till stan någon gång nästa vecka. Djävulshornen börjar titta fram.

En annan sak jag har märkt, är att jag på våren får en stark förkärlek till gult. Neden skrev jag ett inlägg om att använda gult i inredning, och nu är det jag vill ha mest inför våren en gul klänning.
Jag kommer ihåg förra våren. Då köpte jag ett gult linne. Och jag menar, annars köper jag bara svart, vitt och grått (typ). Men lite wierd är det, håller ni inte med?!

Smoothies är också en sak som hör våren till. Och tack vare stavmixern vi fick av mormor på Oskars kalas har jag lyckats göra några stycken redan. Mumma!

Är det bara jag som har vår-cravings? Berätta om era!

Bal i Lund


Min idol

Jag har fått en ny idol. Caroline af Ugglas.
Tidigare har jag tyckt att hon är lite too much, lite för galen. Men efter Melodifestivalen har jag lyssnat mycket på hennes låt, och den är faktiskt ganska skön. Härligt med något som sticker ut ur Melodifestivalsdunket.

Idag såg jag dessutom en intervju med henne på tv, och visst, hon är lite galen. Men på ett bra sätt. Tydligen hade hon det ganska jobbigt i tonåren men hon lyckades ta sig ur det. Nu har hon skaffat sig en härlig livssyn, där allt som betyder något är att vara lycklig och uppskatta de små sakerna i livet. Och sånna personer älskar jag. Jag önskar också att jag kunde vara så positiv och njuta av livet så mycket. Jag ska helt klart börja på den biten.


(Dessutom har Caroline två egna hästar och älskar att rida, och sådana personer kan ju inte vara annat än härliga, eller hur?! ;) )

Bakissöndag

Nu såhär dagen efter Kalmar nations kroppkakebal, har jag och Oskar haft en riktigt bakissöndag. Vi sov länge, och det enda vettiga vi har gjort idag är att handla och hämta lite saker hos Oskars syster. Nu ska vi sätta oss i soffan och kolla på reprisen av Melodifestivalen eftersom vi missade den igår. Har en massa gottis att äta :D

Balen igår var väldigt trevlig. Åt middag hur länge som helst, och sblev det dans resten av natten. Så kul att vara uppklädd och se alla andra uppklädda. Härlig stämning. Jag kan ju dock inte påstå att kroppkakor är min favoriträtt... Väldigt skum maträtt. Men det gick ner.

För övrigt så är det lite roligt att vi har träffat på så många kändisar på senaste tiden. Förra helgen träffade vi ju Robert Achberg (stavas?) och Gert Fylking som var ute och gick på de skånska landsvägarna och igår på balen dök Johan Glans och hans komiker-kompisar upp helt plötsligt. Och ja, han är mycket mindre i verkligheten, haha!

Trevlig kväll allihopa.

Jag ville ju ha vår



Vad sjutton hände med våren?
Jag som hade värsta vårkänslorna... Tur att det töar snabbt.

Torsdag

Då var det torsdag och jag sitter här och försöker komma på något vettigt att skriva i uppgiften som ska in imorgon. För en gångs skull är Oskar hemma och håller mig sällskap, men det är bara för att han har tentavecka denna veckan den stackaren.

Jag är lite tjurig på vädret idag, för när vi vaknade var det strålande sol och kalrblå himmel. Sen kom den ett stort jäkla molntäcke och allt blev grått. BLÄ! Jag längtar så mycket till våren att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

Jag längtar till helgen också. För då är det bal, wiiie.

Nä, back till skrivandet... suck...

Gult i inredning?

När jag var liten var min älsklingsfärg gult, och hela mitt rum var målat i denna färg. Men ganska snart blev jag skeptisk, och har varit det sedan dess. Sen såg jag de här inredningsbilderna i Hus & Hem i helgen. Läckert, eller hur?! Det gula ger en härlig, fräsch look till det hela och bryter av det vita. Såhär vill jag ha det i mitt sovrum när jag har ett hus på landet!





Tillbaka i Lund

Sååå nu är jag här igen. Det är visst ett tag sedan jag uppdaterade.

I helgen har vi varit ute på Slätteberga. Förstår verkligen varför pappa och Bettan tycker så mycket om att vara där ute. Det tycker jag också nämligen. Där är så lugnt, och så nära till naturen. Det är skönt att kunna slaffsa runt osminkad och i fulkläder. Sådär vill jag nog bo någon gång i mitt liv.



Vi byggde stuga och promenerade i skogen.



Min lilla Semla var också där. Gud, vad jag saknar att inte ha djur i mitt liv .

Plugg på hög nivå

Såhär såg det ut när jag pluggade igår. Tyckte att jag kunde unna mig lite choklad... Idag är bordet inte lika kaosartat, men klockan är bara 10. Haha!










Titta, mina naglar matchar tuggummipaketet!

För ett år sen



Tänk vad mycket man får uppleva i sitt liv.
Satt och kollade i arkivet här på bloggen. För ett år sen befann jag mig i Paris. Där var det vår på hög nivå. Tänk vad som mycket som har hänt sedan dess . Då hade jag inte en tanke på Lund eller rättssociologi. Sånt här får mig att fundera över framtiden. Undra vad jag gör den 3e mars nästa år, och vad det kommande året har att erbjuda...

Tisdag

Hej allihopa.

Så var det tisdag. Sitter här vid datorn och planerar att börja skriva på inlämningsuppgift nummer fyra, som ska in på fredag. Har flyttat datorn till matbordet, så nu kan jag sitta och drömma mig bort om livet utanför, medan jag skriver. Mycket trevligare än att sitta och stirra rakt in i en vit vägg. Blir dock sjukt sugen på att ta en promenad, men det får vänta några timmar tror jag. Ska försöka sätta igång med skrivandet först. Synd att man inte har en liten hund att skylla på...

Senare tänkte jag att ni skulle få en liten update om hur läget är. Hur det är att bo här i Lund och hur det är att studera. Men nu är det skrivdags!

Ny vecka

Hej på er!

Jag har varit lite frånvarande i helgen. Har inte riktigt haft någon motivation eller lust att skriva. Men nu är det en ny vecka.
Idag började jag dagen med en tidigt yoga. Det var riktigt härligt att komma ut tidigt på morgonen och andas in morgonluften. Sen var det skönt att röra lite på kroppen. Tror att det kan bli en bra start på veckan.

Funderar på att vara riktigt lat idag och ta bussen till skolan. Det regnar... Och det mycket dessutom.



RSS 2.0