Nu vill jag sjunga dig milda sånger

Denna kväll måste jag ge er ett boktips.

Nu vill jag sjunga dig milda sånger (skriven av Linda Olsson) är en bok som beskriver en vänskap mellan två kvinnor som båda bär på stora sorger och händelser som tynger deras hjärtan. Det är en bok som handlar om kärlekens kraft, om hur vi hanterar sorg och förluster, men framförallt om vänskap.


Boken lämnade spår i mig. Den var så starkt skriven att den kommer bli svår för mig att glömma. Den fick mig att se det jag faktiskt har, med nya ögon.


" Vi måste söka vår egen lycka. Ingen har levt vårt liv före oss; det finns inga riktlinjer. Lita på din instinkt. Godta ingenting annat än det bästa. Men sök också eftertänksamt. Låt den inte gå dig hur händerna. Ibland kommer det goda till oss på ett sådant stillsamt sätt. Och ingenting är färdigt från början. Det är vad vi gör av det som möter oss på vår väg som bestämmer utgången. Vad vi väljer att se, vad vi väljer att spara. Och vad vi väljer att minnas. Glöm aldrig att all kärlek i ditt liv finns där inom dig, alltid. Den kan aldrig tas ifrån dig. "


Av Linda Olsson i Nu vill jag sjunga dig milda sånger, s. 254



Torsdag

Idag har jag haft en väldigt trevlig dag. Började med ett seminarie, och det är alltid givande. Efter det mötte jag upp barndomsvän Erika, och vi hade en väldigt trevlig eftermiddag tillsammans. Fikade sockerkaka och lagade köttfärssås. Mums :) Fick även tillfälle att prata av mig lite angående hästar. Har ett starkt hästabstinens just nu... När det blir läge ska jag helt klart se om jag inte kan hitta någon här Lund som behöver hjälp med sin lilla pålle.

Så såhär har min torsdag varit. Kvällen blir bara slapp framför tvn, vilket är najs.

Hejdå!

Saknad



Gud vad jag saknar min Banan. Jag hatar att det slutade som det gjorde...

Tisdag

Jag sa ju att det skulle bli vår denna veckan! Idag är det klarblå himmel och i solen är det nästan 15 grader. Sjukt härligt. Just nu sitter jag och knaprar på lite nötter och russin. Ska snart iväg på yoga, och sen blir det en föreläsning. Vad ska ni göra idag?



En ny vecka och en bra helg

Det har varit en bra helg. Trots mina tvivel blev fredagskvällen helt okej tillslut. Lördagen ägnades åt förberedelser inför söndagen, för då var det dags för Oskars släktkalas. Så söndagen blev också väldigt trevlig. Vi fick plats med hela 16 personer här inne i vår lilla pluttelägenhet :)

Nu är det en ny vecka och för min del innehåller den föreläsningar, träning och än så länge inte så mycket mer planerat. Eller jo, jag planerar en liten shoppingrunda också.
Jag hoppas dessutom att denna veckan blir första veckan på våren. För jag vill ha vår, och nu börjar snön försvinna. Hade varit himlans trevligt att få lite sol och värme. Jag längtar efter mina converse också... Men än så länge besparar jag mina små tår från dessa kalla tygskor.

Nu ska jag käka lite lunch, sen ska jag ge mig ner för att ha en introduktionsföreläsningen till delkurs 2.
Bye bye!

Jag och min volangklänning

Nu sticker jag och min volangklänning snart på party. Ha en trevlig kväll!

 


Ska jag bli krimolog?

Satt inne på Lunds Univeristets hemsida och kollade runt lite. Inne på programlistan hittade jag kriminologi. Shit, det är ju precis det jag vill läsa ju! Juridik, sociologi, rättssociologi i en salig blandning. Jag har värsta pirret i magen nu. Skitglad! Nu ska jag bara våga ge mig på tre års studier... Nä, jag måste nog tänka igenom det lite.
Men vad tror ni? Hade jag passat som krimolog? :)


Nu ska jag börja göra mig i ordning för kvällen. Är lite nervös.. Är en riktigt jäkla mes när det gäller att träffa nya människor helt on my own. Men men, festen är ju till för att man ska lära känna folk, och de flesta andra som är där är ju också nya. Borde finnas fler i min situation tycker man. Om inte annat så lär det ju bli en hel massa mat, och det är ju alltid något att se fram emot... Jag hoppas att det blir bra tillslut.

Vilken tråkig avslutning det blev. Men vi säger såhär istället då.
Fredagens sammanfattning: Mysig pluggfika, jag har hittat mitt framtida yrke (kanske?), och nu väntar en förhoppningsvis trevlig kväll på nationen.

Bättre va? :)

...and it´s Friday

Jodå, yogan gick bra. Visserligen skakade jag som ett asplöv i vissa positioner och har träningsvärk idag, men jag antar att lite träningsvärk är bra. Jag måste ju säga att det bästa på hela passet var de sista tio minuterna då vi hade avslappning. Sjukt nice. Jag tror att jag ska försöka ta mig dit fler gånger.

Idag är det fredag då. Planerna för dagen är framförallt att plugga och få färdigt den tredje inlämningsuppgiften, men också en pluggfika och ikväll ska jag iväg på sittning på nationen. Det blir nog en trevligt fredag tror jag.


Snart dags för yoga

God morgon!

Idag har jag fått för mig att gå på yoga. Jag är ju vig som ett kylskåp, så vi får se hur det går. Men jag tänkte att det kunde vara en bra början på dagen. Kanske kan få lite mer energi att plugga sen, eller vad tror ni?!


Väldigt trött...

Snart ska lilla jag gå och lägga mig, för mina ögon orkar snart inte att hålla sig öppna längre. Tog mig nämligen upp klockan 04.50 i morse, för att åka buss, tåg och sedan buss igen. Så går det när man bor i Lund och börjar jobba klockan sju i Malmö. Men imorgon är min mamma snäll och lånar ut bilen, så då behöver jag ju inte gå upp förrän(?) 05.45.

Konstigt nog var det ganska kul att vara tillbaka på jobbet. Visserligen är det bara för några dagar, men det var kul att träffa alla igen. Dock känner jag mig lite stressad över pluggandet. Trots att vi är föreläsningsfria denna veckan, har vi som vanligt inlämning på fredag, och jag känner att jag inte riktigt har tid och ork att sitta ner och koncentrera mig. Så går det när man prioriterar pengar före studier.

Nu ska jag i alla fall försöka skriva ner några smarta rader på inlämningen. Det är ju i alla fall en bit på vägen.

För övrigt har jag träningsvärk. Ännu en reminder om hur dålig kondition jag är i... Fy, Elin!

God natt på er!



Måste bara uppdatera lite, för jag är sjukt stolt! Hade för sjutton glöd under fingrarna ikväll... Blev mer än några rader skrivna. Fick ner nästan 2 sidor. Det ni.
Men nu, NU, ska jag gå och borsta tänderna och stupa i säng.
Ska sakna min Oskar också såklart. Han har bestämt sig för att stå och vakta utanför nationen hela kvällen. Men men, jag ska nog klara mig.

God natt på er! (Igen)

Jag har varit och tränat!

Vet ni vad? Idag har soffpotatis NR 1 tagit tag i sitt liv. Jag har varit och tränat! Skönt, tyckte min kropp. Jag har varit inne i en, och är fortfarande för den delen, riktigt dassig period. Känner mig trött, grå och pluffsig. Jag tror att lite träning kan vara bra för mig just nu.
Dock vet jag inte riktigt vad jag tyckte om den här StångGympan. Hade hoppats och förväntat mig att det skulle vara lite som BodyPump, men fokusen låg på gympan och jag kan inte riktigt med sån där "hopp och klapp"-träning. Dessutom hade de bara en vikt per stång, så valde man en 10-kilos stång, så fick man använda den till alla övningarna. Lite dumt, för mina ben är mycket starkare än mina armar.
Jag tror att jag ska satsa på afro, funk och box i fortsättningen.

Nä, nu är det dags att sätta igång med pluggandet.

Haj på er!

Alla Hjärtans Dag

Vi hade verkligen en jättemysigt idag igår. På morgonen åt vi först en härlig frukost, sen fick jag världens lyxmassage med oljor och grejer. Sjukt nice!
Det var ju väldigt härligt väder igår, så jag och Oskar bestämde oss för en promenad. Det blev en lång, lång, lång, låååångpromenad. Vi hade med oss varm choklad och mackor. Det blev alltså en 3 och en halv timmes-promenad. Pjuh. Har faktiskt träningsvärk idag, pinsamt nog...
På kvällen åkte vi in till stan och kollade på Benjamin Button. Himla härlig film, men vi gick därifrån med en lite skum känsla i magen. Det var liksom både en sorglig film och en feel-good film, så vi visste inte riktigt vad vi skulle tycka. Dock är den helt klart sevärd!
Alla hjärtans dag kan nog inte bli mycket bättre :)




Här ska vi sitta hela våren med smoothies i händerna.





En vit fågel bajsar på Oskar. Eller?




Just det, sen vill jag ge en försenad Alla Hjärtans Dag-kram till familj, släkt och vänner. Kram på er <3

Solsken i blick...

Idag är det riktigt, riktigt, riktigt härligt väder. Klarblå himmel och strålande sol. Det riktigt glittar i snön och jag får värsta utlandskänslorna. Tyvärr måste jag nu på förmiddagen sitta inne och plugga, men sen i eftermiddag ska jag ner på stan och fixa lite hemlisar :) Jag blir så glad av solen! Jag vill ut nu! Kanske smiter ut på en promenad som en paus i pluggandet...

Här är i alla fall lite härliga vinterbilder från i onsdags. Fast idag, idag är det ännu härligare!








Snöoväder

Jag hade ju tänkt träna idag. Eller egentligen var planen att träna igår. Men det satte vädret stopp för. Så då ändrade jag planen till idag. Men njäe... efter att ha suttit vid fönstret och sett hur folk kämpar för att ta sig fram på cyklarna, så insåg jag att jag inte alls är sugen på att cykla ner till träningshallen. Det får bli en promenad sen istället.
Usch vilken soffpotatis jag har blivit. Men jag kan ju skylla på att jag har mycket att plugga idag....

Fel val av jacka

Igår var jag lite för optimistisk gällande vädret. Oh yes, plusgradet, då blir det kappan! Men huh, feeeel val. Det var kallt! Dessutom fick vädret för sig att "ja, vi låter det snöa så att Elin fryser häcken av sig ännu mer". Från och med nu blir det tjockisjackan fram tills det i alla fall är nååågra fler plusgrader. Men det hade ju varit trevligt mer vår eller hur?!


Finally lite bilder

Nuså. Bilder!



Vår fina TV-vägg :) Tänk er en Ferrari-tavla ovanför TVn också. Den är på väg upp...



Matbordet. Här sitter vi och kommenterar alla joggare och promenerare.



Myyyyyysiga säng!

Storstädning och chokladbollar

Idag har jag och Oskar varit sjukt effektiva och duktiga. Det började med att vi planerade en städning av lägenheten, men detta krävde ju dock att vi plockade undan lite. Det hela slutade med att vi möblerade om och tömde ytterligare några flyttlådor. Nu blev det riktigt, riktigt bra och jag kan nog nästan våga säga att vi har möblerat färdigt. Nu saknas det bara lite tavlor på väggarna, sen är det perfekt :)

Jag fick dessutom ett ryck och bakade chokladbollar, som vi precis har käkat upp. Mår lite illa nu måste jag erkänna. Men gott var det!



By the way, så kommer min kamera imorgon. Så inom den närmsta framtiden kan ni vänta er bilder på vår lilla lägenhet.

Kram!



Smycken

Just det, jag måste ju visa mitt finfina smyckesskåp som jag fick när jag fyllde år. Nu har det äntligen fått komma upp på väggen :)


Fredag igen

Veckorna går så jäkla snabbt. Nu är det fredag igen.
Idag ser min dag ut såhär:

  • 12.00 Träffa en kurskompis för en pluggfika
  • 14.00 Handla kvällsmat
  • 15.00 - 18.00 Skriva färdigt inlämningsuppgiften
  • 18.00 - En lugn kväll med tacos, spel, Let´s dance och Oskars syster på besök
Hoppas att ni får en trevlig fredag allihopa!

Vår?

Fy sjutton, kan det inte ta och bli vår snart? Jag tycker inte om att behöva cykla i snålblåst och minusgrader. Jag vil kunna använda mina converse, jag vill kunna ha tunn jacka, jag vill kunna åka motorcykel och stanna på något mysigt ställe och äta glass. Helt enkelt, jag vill ha vår nu!

Kamera

ÄNTLIGEN! Min kamera är färdig. Wie, så fort jag får den lovar jag att bloggen blir full av bilder!



Kuddkrig

Häromkvällen jag och min kära pojkvän en diskussion om vems kudde som var vems. Det slutade med att han tog alla...



Såg ju himla skönt ut. Morr....
Men imorgon kommer i alla fall MIN kudde och MITT täcke från Falsterbo.


Men även om han snor alla kuddar, så älskar jag honom ändå. Han är ju ändå världens bästa pojkvän.
Dessutom gav han faktiskt tillbaka två. Så jag slapp sova utan... :p

Frusen

Usch, idag har det varit kallt! Och det var inte alls vägen till skolan jag skulle muttra över, då hade jag ju medvind. Värre var det hemåt. Fy fan. Inte blir det bättre av att värmesystemet här i huset krånglar och att vi hade typ 13 grader här i lägenheten när vi vaknade i morse. Men nu har vi haft en polack/tysk här som har fixat lite med elementen. Tack vare det, några värmeljus, matlagning och tvättning är temperaturen uppe på 19 grader. Yey!
Nu: plugg!


Jag idag innan jag drog till skolan. Så varmt och så mysigt som möjligt :)

Måndag

Idag är det typ storm här i Lund. Jag ser inte alls fram emot att cykla ner till föreläsningen senare. Jag ska dessutom cykla lite kors och tvärs efter föreläsningen för att bland annat skriva in mig på nation och handla. Snöigt är det också. Huh. Fram emot kvällen ska jag nog bara plugga. Dags att lämna in vår första uppgift på fredag, så det är nog dags att sätta igång snart.

Så då kanske jag ska försöka plugga lite nu innan jag sticker då.
Haj!

RSS 2.0