Julstök

Nu har vi precis klätt granen i fina röda och guldiga kulor. Den blev jättefin! Hade även som plan att slå in julklappar, men det blev bara två... Mitt tålamod är inte det bästa, haha. Dessutom är jag trött och insåg att jag har mer packning att göra, så julklappsinslagningen får helt enkelt vänta. 

Tyvärr kommer jag nog vara ganska frånvarande under julen. Dock jag fick en kamera när jag fyllde år, så jag ska försöka få ner lite av det jag gör i bilder. Men om vi inte hörs så får jag önska er alla en god jul och ett gott nytt år.

Kram!

En liten etta är nu vår

Vet ni vad? Jag har en jättekul sak att berätta. Jag glömde ju nämna igår att jag och Oskar spenderade förmiddagen i Lund, där vi faktiskt var på lägenhetsvisning. Nu i morse fick vi veta att en av lägenheterna har blivit vår. Helt galet. Så någon gång i januari blir jag och Oskar sambos i Lund. Vi får en liten etta, som är supermysig. Åh, jag tror att det kommer bli hur bra som helst, och jag längtar. En perfekt födelsedagspresent!


Nu ska jag börja göra mig iordning för en runda på stan. Ska leta julklappar :)

Puss på er!

19 år idag

Yes, idag är det den 15e december och jag fyller 19. Det blir dock inget festande för det har jag knappt tid för. Igår hade vi däremot släktkalas och med tanke på detta måste jag skryta lite med mammas och mina fina tårtor.


En Elins-special och en obligatorisk prinsesstårta. Visst är min kära mor duktig på att göra rosor? :)

Massa fina presenter har jag fått både igår och idag. Bland annat en jacka, en plattång, ett smyckeskåp och ett par mys-tofflor. Men jag längtar till julen, för då ska jag själv ge bort en massa presenter. Och det är verkligen superkul att ge bort något som man verkligen är nöjd med. Imorgon blir det en tur in till stan för att införskaffa det sista.

Nä, nu ska jag återvända till mina mint-choklad kolor som jag fick för mig att jag skulle baka. Men tyvärr, redan nu halvvägs in i processen, känner jag att det inte blir det minsta lyckat faktiskt, haha. Men det är väl typiskt mig...

Lusselördag

Idag har jag haft en riktig bakislördag. Bara en massa slapp framför tvn och även en promenad. Tvingades städa lite också eftersom det blir kalas här imorgon. För på måndag fyller jag 19, så imorgon bjuder vi alltså släkten på chili con carne och tårta.

Gårkvällen var jättekul! Det är så intressant att träffa alla arbetskamrater utanför jobbet, och umgås med dem på ett mer privat plan. Det blev en massa mat, en massa dricka och en massa dans. Nu är det nästan lite sorgligt att jag bara har två dagar kvar att jobba. Insåg att jag ju kommer sakna alla jättemycket... Men men, jag kommer förmodligen och förhoppningsvis tillbaka inom en snart framtid.
Jag har verkligen lärt mig mycket de senaste månaderna. Jag har lärt mig hur arbetslivet fungerar och jag är glad över den upplevelsen. Mitt självförtroende har definitivt förbättrats, och jag har insett att jag klarar av mer än vad jag tror. Så ja, jag kommer sakna företaget, men nu börjar något nytt, för vet ni vad? JAG HAR KOMMIT IN I LUND!


Julfest!

En snabbis innan jag ska börja göra mig iordning för kvällens julfest. Ska bli himla trevligt :)



(Bild lånad från Englas Showroom)

På Oskars begäran: Det är sånna här skor jag vill ha på mig ikväll.
Meeen som sagt, jag har inga sånna. Så mina gamla, trogna pumps får duga trots allt :)

Stora problem

En sak har jag i alla fall lärt mig de senaste månaderna, och det är att man inte ska hoppas på för mycket. Häromdagen trodde jag till exempel att  jag var färdig med alla dunkar på jobbet, men nä, då ska det köras 1000 till. Och senast igår skrev jag att detta var min sista vecka, men nä, nu ska jag tillbaka några dagar nästa vecka också. Men jag ska inte klaga. Det finns de som har det värre.

Just nu sitter jag och grämer mig över vilka skor jag ska ha på mig på julfesten på fredag. Jag ska ju ha på mig min volangklänning är det tänkt, och jag vet precis vad för skor jag skulle vilja ha. Svarta ankelboots med kilklack och snörning. Har jag sånna? Nix. Istället går jag och väljer mellan pumps och stövlar. Pumps va? Eller stövlar.
Stövlar? Pumps?
Stövlar? Pumps?
Stövlar? Pumps?



En ny vecka. Sista veckan...

Jaa nu har jag bara tre dagar kvar på jobbet. Det ska bli så skönt med lite jullov men jag antar att jag kommer sakna det lite. Det har ju varit min dagsunderhållning de senaste sex månaderna. Och även om jag kan bli trött på folket, så kommer jag sakna dem också. De flesta är ju faktiskt riktigt gulliga :)

På tal om julen så har jag fått en riktigt julstämning i år. Det pirrar i magen på mig varje gång jag hör en jullåt eller ser något juligt. Det är ungefär som när man var liten och tänkte på alla presenter som låg och väntade under granen. Nu däremot är det inte främst presenterna jag ser fram emot, utan mysiga dagar med god mat och människor jag tycker om. ÅÅh vad jag längtar! Kan det inte bara bli helg nu?


Hästproblem!

Idag har jag och Fury varit ute och skrittat på gatorna och kollat på alla adventsljusstakar och ljusslingor som har kommit upp i fönster och trädgårdar. Riktigt mysigt och äntligen, för första gången på länge, gick det bra att rida. Jag och hästen kommer inte alls överens, men idag kom jag på knepet. Rygga! Det funkade i alla fall idag, så vi får se hur det går imorgon. Hoppas, hoppas att det kommer gå bra framöver också för jag börjar tröttna på att få sitta av och gå tillbaka till stallet.


Är det någon som har ett tips på hur jag ska hantera en situation där hästen helt enkelt bestämmer sig för att frysa fast alla ben i marken och inte alls gå dit jag vill, så får ni gärna tipsa mig.

Kram på er

Boktips!

Jag utlovade ett boktips. Så här kommer det :)

I STORMENS ÖGA - Tamara Mckinley

I boken får vi möta en kvinna vid namn Olivia vid sin mammas död finner några dokument som får henne att tvivla på allt hon någonsin trott på. Därför reser hon nu från England till Australien för att reda ut sitt förflutna. Under resan träffar hon människor som kommer att stå henne mycket nära, och det visar sig sedan att det finns kopplingar dem emellan som ingen av dem någonsin skulle kunnat tänka sig.



Jag diggade verkligen denna boken. Har läst böcker av Tamara Mckinley tidigare, och de är alla fängslande och spännande rakt igenom. Jag skulle säga att det är en ganska tjejig bok, men alla ni som gillar känslor, romantik och spänning. Go ahead, ni kommer gilla den! Jag hade verkligen svårt att lägga den ifrån mig...



Första dagen i december

Hej igen allihopa! Haft en bra helg? Det har jag. Det har varit en riktigt myshelg ute på landet. Vi har bakat lussebullar och knäck, och sen lyckades jag hitta lite tid att måla akvarell och framförallt läsa min bok. Det blev många timmar framför brasan med boken i handen. Senare ska ni få ett boktips :)

Hela dagen idag har jag gått och fantiserat om att jag en dag ska köpa en egen häst, och då ska det vara en Tinker. Visst jag gillar fullbloden för deras klokhet och smidighet. Men med denna klokhet kommer också en jäkla envishet och vilja, och detta är ibland mer än vad mitt tålamod klarar av. Jag passar nog bäst ihop med en lugn och harmonisk häst. Dessutom har jag alltid gillat att se lite kraftigare hästar i arbete. Det ser så maffigt ut.

Tänk er en sån här filur att flänga på fälten med på sommren och pluffsa i snön med på vintern... :)




Vill ni veta mer om Tinkerhästen kan ni klicka er vidare här.




RSS 2.0