Jag är trött!

Tänk att en säng kan vara så skön. I morse var det tortyr att bara sticka tån utanför täcket. Hade helst velat ligga kvar och sova minst tre timmar till. Men icke sa nicke, det var bara att gå upp och ta sig till skolan och skriva naturprov. Blä! Men nu är det gjort, och idag har jag inte pluggat mer än några engelska glosor. Grymt skönt! Hade egentligen tänkt ta en promenad nu, men det blåser som fan, så jag tror jag skippar det. Blir tv-kväll isället!

Seg söndag

När man är lite såhär bakis och skakis är det inte alls kul att sätta sig med läxböckerna. Har gjort lite småläxor, men provpluggande är inte ett dugg kul. Speciellt inte natur. Celldelingar, DNA, kromosomer och allt vad det är. Sjukt svårt att få saker att fastna idag.

Men igår hade vi kul i alla fall. Kvällen började med grekisk afton. Oj, vad vi åt... Mums, det var gott!  Grekland och sommarlängtan gjorde sig allt mer påmind. Sen stack jag vidare hem till Sofia där det hölls födelsedagsparty för henne och Mattias. Hade jättekul! Massa folk, massa dans, massa skratt, massa prat. Även om jag hade velat stanna en stund till, drog jag mig hemmåt vid fyra. Kroppen tyckte att det var dags... Men tydligen hade folk stannat till halv sex, så det tyder ju på en lyckad kväll i alla fall!
Bilder kommer så snart jag har fått dom!

Italien och Grekland

madonna


För tillfället är två resor bokade. Madonna di Campiglio, Italiten, vecka 8 med pappa, bror och Elisabeth. Och i sommar är det Korfu, Grekland, med polarna som gäller. Vadå längta?


gouvia

Kattskrik

Visste ni att katter kan låta som skrikande bebisar? Det upptäckte jag idag. Kom in efter ridturen och genast började någon skrika. Var helt övetygad om att någon hade tagit med sig sin unge till stallet. Kan inte människan få tyst på ungen, tänkte jag. Men ganska snart insåg jag att en bebis inte skriker på det sättet. Hmm... vad var det då, då? Spöken? Njä, inte speciellt troligt, så jag tog mig en titt runt i stallet och hittade katterna. Dom satt högst upp på takbjälkarna och skrek åt varandra. Vettitusan vad dom höll på med. Men fortsatte skrika gjorde dom, och dom ville inte alls komma ner till mig trots mitt lockande. Så jag gav upp, släckte stallet och lämnade dom åt sitt öde. Förhoppningsvis är båda levande imorgon. Dom verkade inte alltför glada på varandra...  

Torsdag

Puh, what a day! Har skrattat sjukt mycket. Det bra humöret håller i sig!
Vi åkte skridskor i morse. På idrotten. Riktigt kul! Visserligen va jag inte så bra på att typ åka slalom och leka o sånt.. Dock ägde Alle och jag på isinnebandy! :D Sen var det dags för redovisningar på svenskan. Det var riktigt kul det också. Shit, vad folk i vår klass är bra på att redovisa! Hmm jaa, sen engelska. Drygt!
Sen stallet. Jättemysigt när det är såhär kallt.
Nu har jag precis kommit hem från bandyn. Sjukt oseriös träning med tanke på att halva laget skulle spela F16 match efteråt och att vi därmed bara var fem personer. Kollade lite på matchen efterår också. Very nice!

Och fy tusan vad det har varit kallt idag. Känns ju som att man varken har tår, näsa ellr fingrar kvar efter att man har varit ute. Nä, jag har sagt det förr, och jag säger det igen. Ge mig sommar!

ARG!

Jag blir så arg! Varför kan inte allt bara funka som det ska? Kan inte min dator förstå att jag vill lägga in mina mobilbilder när jag äntligen har en bra kamera?

Spanska verb kan faktiskt vara roliga!

Igår hade jag världens deppryck. Men jäklar vilken skillnad det var idag. Humörsvängningar eller vadå? Har haft extremt kul idag och är inte det minsta trött. Riktigt ovanligt. 
Haha, det var lite extra kul på spanskan när vi lärde oss ett nytt verb: 

ir = åka
voy
vas
va
vamos
vais
van

Observera att "v" på spanska uttalas med "b", vilket alltså på femte formen ger uttalet "bajs". Klockan halv fyra en onsdageftermiddag är det extremt kul!

Dagens gladlåt:
Holly Dolly - Dolly Song (Leva´s Polka)
Det går helt enkelt inte att känna sig nere till den låten. Leendet dyker upp, tro mig ; )

http://www.jesper.nu/filmer/wtf/loituma.php (typ samma, dock på finska)

Finally!

Puh, äntligen färdig med den dumma historian. Sen om det blev så värst bra vet jag ju inte, men jag flummade på och det brukar vår lärare gilla så...
Under tiden som jag har suttit här framför datorn idag har jag funderat på lite allt möjligt. Till exempel har jag klurat ut några bra saker med att det har kommit snö.

1. Jag kan använda mina nya Curling-dojor och slipper frysa om fötterna.
2. Naturen blir väldigt fin!
3. Det tar längre tid att komma till skolan på morgnarna. Varje minut man slipper är underbar!
4. Det blir lite extra mysigt att krypa ner med en kopp te i soffan när man kommer hem från skolan.
5. Hmm.. ja, där tog det nog slut...


Och! Äntligen! Vi har preliminärbokat sommarsemster. Det kommer bli av! Shit vad jag längtar. Grekland, here we come!

snö

Vad var det jag sa? Snö! Nu är den här, och jag tycker inte om det!


Borde egentligen skriva historiefrågor nu dessutom. Men jag fattar som vanligt ingenting. Jag orkar inte! Vill bara slänga mig framför tv:n och sova!

Dumma, dumma, dumma

Dumma, dumma, dumma historia! Jag fattar typ iiiiingenting. Jag tror jag ger upp för idag. I need help!

Vilket väder vi fick idag förresten. Himlen bara öppnade sig och ner kom det mängder med hagel och regn. Dumma, dumma, dumma vinter! Jag vill ha sommar och varmt. Jag kan i alla fall sträcka mig till vår...
Det ska ju bli kallt  veckan dessutom, så det skulle inte förvåna mig om det till och med dyker upp lite snö. Blä, jag orkar inte snö. Den snö jag kommer få under veckan i Italien kommer räcka gott och väl för mig.
Nä, nu ska jag se om jag kan skriva in några av historiefrågorna på datorn, så kan jag vara nöjd med att jag har gjort något i alla fall, och sen ska jag hitta något att få i magen innan bandymatchen. See ya people!

Horoskop

SKYTTEN
23/11-21/12
En härlig lördag för att festa och dansa, eller för att bara träffa folk. Du är social, glad, positiv.



Jag tycker detta låter som en trevlig lördag : ) 

                  
skytt
                                                                                          


Klippning och tankar

Jag har klippt mig. Igår. Visseligen bara topparna, så det syns inte jättemycket. Men med tanke på att mitt hår inte har besökt en frisör sen i augusti, så känns det hundra gånger fräschare!
Det finns verkligen inget tillfälle då man är så ful som när man sitter hos frisören. Håret sitter i klämmor, spretar åt alla möjliga håll och det svarta skynket gör inte helheten bättre. Så helt plötsligt när jag satt där och stirrade på min hemska spegelbild kom jag på att jag är väldigt nöjd med mitt hår. Jag gillar det. Kunde dock varit lite lockigare, men det går att fixa när man orkar. Sen kom jag att tänka på en gång när jag satt i bussen på väg hem från skolan. Satt på fyrasätena och mitt emot mig satt en kvinna som stirrade på mig hela tiden. "Dumma människa! Sluta stirra!", tänkte jag. Mina kompisar gick av och kvar satt jag med den stirrande kvinnan. Grrr.. Men, så när hon skulle gå av sa hon plötsligt: "Jag måste bara säga att du har underbart hår. Det ska du vara glad för!" Och gissa om jag blev glad? Hon förvandlades genast från den hemska stirrande kvinnan till den trevliga kvinnan med snälla kommentarer. Hon förgyllde min dag. Man borde verkligen ge folk komplimanger oftare. Spontant liksom. Det gör en så mycket gladare.

Dagens bild

119846-93

Vissa personer...

Det är konsigt hur man blir påverkad av vissa personer. Dom sätter sig fast på näthinnan och vägrar försvinna. Bara korta stunder har gjort intryck på mig. Kanske just därför att det var så korta. Men man tycker ju att jag borde glömma. Men dom försvinner inte. Vill jag kanske inte glömma? Vill jag inte släppa taget om dom bra minnena?  Men varför vill jag inte släppa taget? Det är ju bara jobbigt.
Vissa personer tänker jag på minst en gång om dagen. Vissa personer längtar jag tillbaka till minst en gång om dagen. Vissa personer vill helt enkelt inte försvinna...  


- If I close my eyes, I can still see your face -

DJ18

dj18
Och en fin bild på vårt kära bandylag - DJ18


PS. Tränaren ser ut som han gör pga ett vad..

Stranden

Idag har det blåst. Riktigt mycket! Detta ha lett till att vattnet på stranden har blåst bort. Eller ja, inte helt såklart... Aja, checka bilderna. Sjukt coolt!


Smoothie

Jag blev lite inspirerad av våra smoothies igårkväll. Så just nu sitter jag och dricker en extremt god smoothie bestående av:

  • Valios naturella yoghurt
  • En banan
  • Frysta bär (hallon och blåbär)

Gott och enkelt! Helt klart bäst just nu!


Igår

Sjukt seg dag i skolan igår. Eller, egentligen hade vi ganska kul. Lekte typ på både engelskan och europakunskapen men sista lektionen, matte från kvart i tre till kvart i fyra är seeeeeeeeeg. Anyway, kom hem och skulle till stallet. Hade inte alls lust med tanke på vädret, men iväg kom jag och det gick faktiskt riktigt bra att rida, trots en extremt blöt paddock, regn och blåst. Efter stallet stack vi iväg och kollade på A-lagets bandymatch. Dom vann för övrigt. Yey! Sen va vi hemma hos Jonas och badade i hans tunna. Det var jättemysigt. Typ 39 grader i vattnet. Blev lite trångt med sju personer, men det gick! Dessutom sjukt trevligt att det bara var folk från gamla klassen i nian med. Får göra om det snart igen tycker jag, och helst ska det vara snö då ju. Isåfall enda anledningen till att jag vill ha snö nu, haha.

Och idag:
Gick upp ganska tidigt för att rida. Stranden va bred som en hel motorväg. Det gick att galoppera hur långt som helst typ. Sjukt härligt!
Sen fick jag stressa iväg till bandymatchen. Där var sminkningen och omklädningen av vår tränare i full gång. På grund av ett vad fick vi klä ut honom till tjej. Han blev extremt snygg, haha! Matchen slutade 2-2 mot serieledarna, så vi är grymt nöjda. Riktigt kul match.  

Sibylla Victoralia analyserar

Igår fick jag en analys av Sibylla Victoralia. Och det var mig hon analyserade. Såhär blev resultatet: 

  1.  Jag blir arg när jag inte får som jag vill. - Japp, för det blir jag!
  2. Jag tvekar ofta när jag står inför ett val. - Sant, sant...
  3. Jag låtsas att jag äter bra, men i sjävla verket slinker det ner ett och annat... - Ooooops, märks det?
  4. Jag faller, precis som många andra, för fel killar. - Grrrr...
  5. Jag gillar mörka, lite exotiska killar som kan ta mig från vardagen. - Japp, stämmer!
  6. Min klädstil vajar lite från den lite mer klassiska, kvinnliga looken men i bakhuvudet finns ändå den sportiga looken kvar. - Ja, jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag gillar bäst än, hehe.
  7. Jag försöker med klackar för att övervinna min gympaskohjärna. - För tillfället älskar jag klackar. Så det så!
  8. Den rätta kommer jag inte träffa förrän jag är mentalt beredd på det. Jag måste vara stark för att kunna älska. Han komer smyga sig in i mitt liv och jag kommer inte märka honom förrän han har tagit över hela min värld. Då kommer jag äntligen se vem det egentligen är som tar my breathe away. Från att vara kompisar kommer vi bygga upp en stark relation, om jag själv har blivit tillräckligt stark inombords. - Mmm, det låter ju bra. Men, var är du? ;)

P.S. Sibylla Victoralia är egentligen min kära polare Vicky. Inte visste jag att hon kunde så mycket om mig ;)



sibylla/vicky 
Detta är dock inte den riktiga Vicky. Men nog är det likt!

Onsdag

Idag har jag varit jätteduktigt och följt upp mitt nyårslöfte om att springa. Trots trötthet och dåligt väder gav jag mig ut. Var riktigt skönt att springa i regnet faktiskt. Och jag är sjukt förvånad över min kondition. Har nog inte tappat så mycket över jul som jag trodde... Feels good =)

Årets första semla

semla

Ikväll har jag ätit årets första semla. Gott var det, precis som jag kom ihåg, men oj vad jag har har magknip nu. Men, allt för semlor, semle-tokig som jag är. Fråga bara mina vänner...

Sista lovdagen

Så har det tillbringats ännu en dag på stan. Åkte in tillsammans med Sofia och Alle och fick shoppat precis vad jag behövde. Jeans, tajts, örhängen och ett halsband. Tajtsen och jeansen från H&M och det andra från Indiska. Tyckte det var mycket duktigt av mig att handla jeans på H&M eftersom dom är så billiga där. Det gjorde att det inte blev en speciellt dyr dag. Dock var vi alldeles för snåla för att äta lunch i stan. Istället tog vi bussen hem och sen bjöd Sofia på mumsiga frallor. Slog oss ner med våra mackor och te i soffan och satte på Sunes sommar. Den är otroligt kul!

Bästa repliken är av Rudolf: Förr var jag 2 meter lång, men nu är jag normallång eftersom jag fick en hiss i huvudet.

Det blev en jättemysig dag, och en perfekt avslutning på lovet. Usch ja, nu är lovet slut på riktigt. Jag vill inte till skolan. Men mitt nya nyårslöfte (dyker upp nya lite då och då) blir att försöka ha så kul jag bara kan, njuta och inte deppa ihop helt av allt pluggande.Anyway, tack för idag tjejer. Har underbart kul med er.

And some pics ;)




spring, spring, spring

YES! Jag kom iväg, jag sprang. Duktigt va?! Och härligt var det. Känns som att jag ska kunna hålla detta nyårslöftet faktiskt. Ska vi slå vad om att det bli snöstorm och asdåligt väder nu, så att det inte blir något springande i alla fall?

Nytt nyårslöfte kanske?

Usch vilken ångest jag fick nu. Satt och läste några bloggar nyss, och det verkar som att alla ä ute och springer och är duktiga. Jag borde verkligen börja springa igen. Men det är ju så jäkla jobbigt att börja igen efter ett uppehåll. Men typ idag, lite lagom kallt, solsken. Det hade varit perfekt att springa en runda. Kanske ska ta att göra det nu innan jag ska iväg o luncha med Cecilia på kust då? Hmm.. Men kruxet är att när jag ser folk som är ute och spinger tycker jag bara synd om dom. Det ser ju så jobbigt ut! Nä, jag ska springa idag. Faktiskt! Det får bli mitt nya nyårslöfte. En vecka för sent... Börja springa igen!

Film, blåa händer och tårta

Sitter i soffan hemma hos pappa och kollar på Sleepy Hollow med hunden som sällskap för tillfället. Fick nyss frågan om jag vågar se den filmen helt ensam och sen sova. Svaret på den frågan blir att jag inte vet. Vi får helt enkelt se, haha.
Anyway, det har varit en trevlig kväll! Restaurang som sagt. Jättegod mat och mätt som tusan är jag nu... Blev ju inte bättre av att vi stack hem hit efteråt för att äta tårta. Den var GOD! och jag åt jättemycket... vilket innebär att mitt nyårslöfte om att vara nyttig inte har gått så bra. Aja, det är fortfarande lov. Får ta tag i mitt liv efter lovet helt enkelt... Haha, sen höll Sofia på att dö också. Mitt i tårtätandet blev hennes hand blå. Efter ett tag drabbades Olivia och Julia också av sjukdomen.Tog ett tag innan vi kom fram till att det inte var något fel på dom utan att det bara var Sofias jeans som hade färgat av sig.. Hehe, det var kul! :)

Restaurang

Nu ska jag snart iväg på restaurang med pappa, Elisabeth, brodern och familjen Hagbrand. Ska bli kul att komma ut lite. Annars idag har jag inte hunnit med så mycket. Sov ut ordentligt och sen blev det en lång powerwalk med mamma och sen städning av ovanvåningen. Spännande, spännnade... Nä kanske ska gå och packa mina sovgrejer och sticka till pappa. Här händer ändå inget kul för tillfället.. Aaah, jag börjar bli hungrig. Time for an äpple!

Dagens kloka ord

När vägen når sitt slut - byt väg och du kommer vidare.

Dagar som idag

Dagar som idag, när solen lyser, vinden blåser lätt i träden och jag hör hur Bananes hovar låter mot marken, när han frustar och gör ett litet glädjeskutt, då går det inte att låta bli att le. Dagar som idag är det underbart att rida. Dagar som idag, är jag som lyckligast!

Sova?

Ojojoj.. really should sleep. Men det är svårt när man inte är trött... Fast jag borde vara trött. Har varit igång hela dagen. Red i morse. Mycket trevligt om man bortser från vädret och en något tjurig häst. Sen blev det stan en stund med Pilla. Usch, mitt shoppingsug är helt borta. Orkar inte. Tanken på att jag först måste klä av mig allt jag har på mig, för att kunna prova något som förmodligen inte ens passar och sen sätta på mig alla mina kläder igen, är jobbig! Därför blev det bara en sjal idag.. Dock lite avunsjuk på Pillas nya väska. Väldans fin :) Efter stan var det bara att byta om till bandykläder direkt och slänga sig på cykeln. Fysträning blev det. Igen... Stackars, stackars min kropp. Den gör oooooooont!
Nu ikväll har jag träffat Alle, Ellinor, Sofia, Jonas och Jusse (Jusse, nu nämner jag dig, haha!) Film och massa skratt! Mysig kväll! Aja, kanske borde sova nu ändå då? Mmmm, det borde jag! God natt!

Skor! igeeen...

Så har ännu en dag gått. Har haft så sinnessjukt tråkigt idag. Är extremt trött på pärmar, siffror och papper. Aldrig i mitt liv att jag ska jobba på kontor. Men det blev en trevlig lunch i alla fall. Mamma och jag skulle lämna mina skor för omklackning, men där var stängt så istället gick vi till Skopunkten. Men bara för att kolla... Det slutade med att vi gick hem med tre par nya skor... ooops.. Men det är väldigt frestande när det är 3 för 2 erbjudande. Blev i alla fall ett par svarta pumps och ett par andra svarta skor med lite klack för mig, och svarta lackpumps till mamma. Assnygga alla tre. Frågan är bara hur mina fötter kommer må efter dom svarta pumpsen.. humhum.. Aja, vill man va fin får man lida pin, eller hur ;)
Nä, nu ska vi fixa vår dvd som inte är riktigt frisk, och sen sticker jag nog iväg till Alle en stund, trots att jag är trött som tusan. Bye!


Gårdagens citat

Jag och Alle om tjockmattan i träningshallen.

"Hästens - om katten själv får välja"

Deppigt

För tillfället är allt deppigt. Ingenting blir som jag vill... Har jobbat hos mamma idag och det var så fruktansvärt tråkigt, vilket gjorde dagen ännu mer deppig. Sen är jag sjukt trött också...
Ska jobba imorgon också, och fick reda på att vi förmodligen ska jobba över. BLÄ! Inte ens tanken på pengarna fick mig mer motiverad. Ikväll ska jag sova tidigt, så blir jag förhoppningsvis lite gladare och piggare imorgon, men just nu känns allt helt messed up. Bandy ikväll i alla fall, och det ska bli kul. Men egentligen orkar jag inte det heller... Hoppas, hoppas, hoppas att mamma hinner hem från sin träning och kan skjutsa mig så att jag slipper cykla i blåsten. Nä, längre lov, Italien, vår o sen sommar fort som tusan tack. Jag orkar inte med mörkret längre!

Nyårsfirande

Började kvällen hemma hos Sofia tillsammans med föräldrar och massa annat folk. Hade lite brist på något att göra innan maten blev serverad, så det slutade med att vi satte oss och spelade tv-spel. Det var kul, sjukt längesen liksom... Faast, jag var dock inte så duktig, men det behöver vi ju inte nämna, hehe. Efter maten, som för övrigt var jättegod, dök Alle upp och vi stack upp på ovanvåningen och laddade med partylåtar och Singstar. Fan vad vi är grymma på att sjunga måste jag säga! Efter ett tag blev vi trötta på att sjunga och dansa, och för att det skulle hända något stack vi hem till pappa, där det typ var kändisfest med Grease-folk, tihi. Där dök även Ellinor upp och hon följde sen med hem tillbaka till Sofia igen.
Vi var tillbaka hos Sofia vid tolvslaget och stod ute på gatan, tittade på himlen som lystes upp av alla raketer, skålade med champagne och höll extremt rörande tal. Sen dök det äntligen upp en fest vi kunde sticka till, så vid halv ett bar det av till Skanör. Det blev en jätterolig kväll med dans, skratt och roliga, (möjligtvis underliga) händelser. Tack för en lyckad kväll people! Hoppas det blir ett bra år!

RSS 2.0